Altijd korting op je GVB-reizen

Zorgeloos in- en uitchecken en maandelijks achteraf betalen!

Reis voordeliger met GVB Flex 

Reis jij voor € 10 of meer per maand bij ons? Reis dan voordeliger met GVB Flex! Hiermee krijg je tot 60% korting op al jouw GVB-reizen. En profiteer je ook van alle andere Flex-voordelen.

  • Ontvang tot 60% korting bij GVB
  • Reis zonder saldo in heel NL en betaal maandelijks achteraf
  • 24/7 inzicht in je reiskosten en reiskostennotificaties instellen via MijnGVB 
  • Wissel maandelijks tussen de varianten of zet je reisproduct weer stop
  • Combineer het met andere reisproducten die je achteraf betaalt (zoals van de NS)

In 4 reizen al terugverdiend!

Bijvoorbeeld: Als je met de tram op en neer reist tussen Amsterdam CS en het Leidseplein – dat kost € 1,45 heen en € 1,45 terug – en je doet dit vier keer in een maand (totaal € 11,60), dan reis je met Easy Flex al voordeliger dan zonder. En met leeftijdskorting heb je het er natuurlijk nog sneller uit.

10 tot 41% korting hele dag

€ 1,00 per maand
niet geldig in de trein

Easy Flex + leeftijdskorting
4 - 11 jaar en 65+
41%

20 tot 47% korting na 20.00 uur

€ 3,00 per maand


Start Flex + leeftijdskorting
4 - 11 jaar en 65+
47%

20 tot 47% korting hele dag

€ 5,50 per maand

Flex + 
leeftijdskorting
4 - 11 jr en 65+ - 12 t/m 18 jaar
47% - 40%

40 tot 60% korting hele dag

€ 15,00 per maand


Extra Flex + leeftijdskorting
4 - 11 jaar en 65+
60%

Welke variant past het beste bij mij?

Even snel weten welke Flex-variant voor jou de beste keuze is? Kies dan voor onze Flex-keuzehulp.

Bereken je liever precies aan de hand van je reizen jouw beste Flex-variant en je voordeel vergeleken met reizen op saldo? Kies dan voor de Flex-calculator.

Antwoord op veelgestelde vragen

Je kunt GVB Flex gebruiken voor al je reizen met bus, tram en metro in heel Nederland en bij de varianten Start Flex, Flex en Extra Flex kun je ook kiezen voor de optie reizen met de trein. Bij Easy Flex kun je dus niet de optie selecteren voor reizen met de trein.

Je kunt GVB Flex combineren met NS Flex op één OV-chipkaart. Zo heb je voordeel bij GVB én NS. Ook kun je GVB Flex combineren met saldo op je kaart of het GVB fiets supplement.

Je kunt GVB Flex niet op één OV-chipkaart combineren met regionale abonnementen zoals Randstad Noord Zone. Tijdens je online bestelling doen we direct een check of GVB Flex mogelijk is in combinatie met eventuele bestaande producten op je OV-chipkaart.
Ook kan je GVB Flex niet combineren met Samenreiskorting en klassewissel (op saldo) bij NS.

Jazeker. GVB Flex is een reisproduct waarbij je geen saldo meer op je OV-chipkaart hoeft te laden. Je ontvangt elke maand een overzicht van welke reiskosten je hebt gemaakt in bus, tram en metro en eventueel ook trein. Je behoudt je flexibiliteit waar, wanneer en hoe je reist. Plus je krijgt korting op je reizen bij GVB. Met de precieze Flex-calculator zie je welke Flex-variant de beste keuze voor jou is.

Ja dat zou kunnen. GVB Flex loopt automatisch door, dus je hoeft niet elke maand of ieder jaar naar de automaat om je maand- of jaarabonnement op te laden. En reis je een periode meer of minder dan kun je makkelijk wisselen tussen de vier Flex-varianten. Ook heb je nu inzicht in welke kosten je daadwerkelijk hebt gemaakt. En je hebt nog steeds korting op de reizen die je met GVB maakt. Daarbij kun je met GVB Flex reizen in bus, tram en metro in heel Nederland en bij de varianten Start Flex, Flex en Extra Flex kun je ook kiezen voor de optie reizen met de trein.
Maak gebruik van onze abonnementsadviseur om te zien of GVB Flex voor jou een goede keus is. 

Ja, dit kan, afhankelijk van de productvoorwaarden. Sommige jaarabonnementen kunnen tussentijds worden stopgezet (bijvoorbeeld een Altijd Korting of Randstad Noord Zone jaarabonnement). Bij een maandabonnement kun je uiteraard direct na de geldigheidsdatum van je abonnement overstappen op GVB Flex.
Goed om te weten: als je tussentijds van een Randstad Noord Zone jaarabonnement wilt overstappen naar GVB Flex verlies je wel je laatste 2 gratis maanden. In dat geval is het wellicht voordeliger om pas over te stappen als je Randstad Noord Zone jaarabonnement verloopt.

Download gratis de GVB reisapp, je gappie in het Amsterdamse OV! Met de GVB app (voor iOS en Android) plan je simpel en snel je reis,, kun je checken of er een omleiding of vertraging op je route is. Je hebt altijd de actuele vertrektijden van je favoriete lijn bij je. En je hebt je MijnGVB altijd binnen handbereik om je gemaakte reizen in te zijn en je GVB Flex te beheren. 

Download ook de GVB app

De gratis GVB app (voor iOS en Android) is dé OV app voor reizen in Amsterdam en de rest van Nederland. Je onmisbare reis Gappie voor in het openbaar vervoer.

  • Koop in de app je Flex reisproduct
  • Je Flex reiskosten inzien en notificaties instellen
  • Eenvoudig en snel je reis plannen
  • En nog veel meer!