Tot 60% korting bij GVB 

Zorgeloos in- en uitchecken en maandelijks achteraf betalen!

Wat is GVB Flex?

GVB Flex is hét reisproduct waarmee je zonder saldo op je kaart flexibel door heel Nederland reist. En je krijgt korting bij GVB die kan oplopen tot wel 60%! Je reist zoals jij dat wilt met bus, tram en metro en eventueel met de trein. Alles met één OV-chipkaart en je betaalt achteraf. Je ontvangt maandelijks één factuur. En je kunt maandelijks wisselen tussen de Flex varianten en ook tijdelijk maandelijks je reisproduct weer stopzetten. 

De voordelen van GVB Flex

Reizen zonder saldo

Simpelweg in- en uitchecken zonder saldo op je OV-chipkaart. Scheelt weer saldo laden bij de automaat. En door het instellen van een reiskosten notificatie hou je grip op je reiskosten.

Korting bij GVB

Je krijgt korting op de saldo-reizen die je maakt met GVB trams, (nacht)bussen en metro's. En voor bepaalde leeftijden geldt extra leeftijdskorting. 

Achteraf betalen

Eén OV-chipkaart voor al je OV-reizen met tram, bus en metro en eventueel trein en je betaalt achteraf. Je ontvangt maandelijks één factuur.

Vergeten uit te checken?

Geef dit aan op uitcheckgemist.nl en je vindt de correctie terug op je factuur.

Wisselen tussen Flex varianten

Wisselen tussen de verschillende Flex varianten kan iedere maand. Ook kun je tijdelijk maandelijks je reisproduct weer stopzetten. 

Alles 24/7 online regelen

Je kunt alles voor dit reisproduct online regelen en je hebt 24/7 inzicht in je reiskosten via MijnGVB. En altijd binnen handbereik met de gratis GVB app

Kies de korting die bij jouw manier van reizen past

De prijzen zijn per maand en de korting geldt op je saldo-reizen bij GVB.

Easy Flex

10% korting
de hele dag
€ 1,00
 • Easy Flex + leeftijdskorting
  4 - 11 jaar en 65+ 
  41%

Start Flex

20% korting
na 20 uur
€ 2,50
 • Start Flex + leeftijdskorting
  4 - 11 jaar en 65+ 
  47%

Flex

20% korting
de hele dag
€ 6,00
 • Flex + 
  leeftijdskorting
  4 - 11 jr en 65+  - 12 t/m 18 jaar
  47%  -  40%

Extra Flex

40% korting
de hele dag
€ 14,00
 • Extra Flex + leeftijdskorting
  4 - 11 jaar en 65+
  60%

Welke variant past het beste bij mij?

Dat bereken je met de Flex-calculator 
De Flex-calculator berekent aan de hand van je reizen jouw beste Flex variant en je voordeel vergeleken met saldo-reizen.

Antwoord op veelgestelde vragen

Je kunt GVB Flex gebruiken voor al je reizen in bus, tram en metro in heel Nederland en bij de varianten Start Flex, Flex en Extra Flex kun je ook kiezen voor de optie reizen met de trein. De korting die je ontvangt geldt alleen voor de saldo-reizen die je maakt met GVB trams, (nacht)bussen en metro's.

GVB Flex kan niet met elk reisproduct op één OV-chipkaart worden gecombineerd, zoals regionale abonnementen (o.a. Zone- of GVB Only abonnement). Tijdens het bestellen van GVB Flex wordt automatisch gecheckt of GVB Flex geladen kan worden op de opgegeven OV-chipkaart. Wel kan er NS Flex op staan, saldo of het GVB fiets supplement. Deze producten werken prima samen met GVB Flex op één kaart.

Jazeker. GVB Flex is een reisproduct waarbij je geen saldo meer op je OV-chipkaart hoeft te laden. Je ontvangt elke maand inzicht in welke reiskosten je hebt gemaakt in bus, tram en metro en eventueel ook trein. Je behoudt je flexibiliteit waar, wanneer en hoe je reist. Plus je krijgt korting op je saldo-reizen bij GVB. Met de Flex-calculator op deze site reken je eenvoudig uit of GVB Flex een voordelig product voor je is en welke variant het beste bij jouw manier van reizen past.

Ja dat is mogelijk bij de varianten Start Flex, Flex en Extra Flex. De optie 'reizen met de trein' staat echter niet standaard ‘aan’. Zet bij je eerste bestelling van één van deze varianten de optie 'reizen met de trein' aan, ook al ben je misschien niet van plan om met de trein te reizen. Je kaart is dan namelijk geschikt om treinritten achteraf te kunnen betalen via je Flex-factuur. Je kunt de optie daarna altijd eenvoudig aan- en uitzetten in je MijnGVB account.

Heb je ‘reizen met de trein’ uit staan dan is reizen met de trein alleen mogelijk als je voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan. De trein-reiskosten komen dus niet op je GVB Flex factuur te staan.

Bij Easy Flex is het sowieso niet mogelijk om de optie ‘reizen met de trein’ te selecteren.

Download gratis de GVB reisapp, je gappie in het Amsterdamse OV! Met de GVB app (voor iOS en Android) plan je simpel en snel je reis, zie je in de reisplanner hoe druk het is in onze voertuigen en kun je checken of er een omleiding of vertraging op je route is. Je hebt altijd de actuele vertrektijden van je favoriete lijn bij je. En je hebt je MijnGVB altijd binnen handbereik om je gemaakte reizen in te zien en je GVB Flex te beheren.

Jazeker. Met GVB Flex krijg je extra korting op jouw reizen bij GVB. Je ontvangt deze korting over het gereduceerde reisbedrag. Een voorbeeld: stel je reist voor € 20 per maand, dan gaat daar eerst de 34% leeftijdskorting vanaf. Het gereduceerde reisbedrag komt dan op € 13,20. Over dit bedrag berekenen wij de GVB Flex korting. Nemen we bijvoorbeeld de 10% Easy Flex korting, dan komt je reisbedrag uit op € 11,88. Met leeftijdskorting + Easy Flex korting ontvang je in totaal dus 41% korting op je GVB-reizen! Met de Flex-calculator op deze site reken je eenvoudig uit of GVB Flex in combinatie met jouw leeftijdskorting een voordelig product voor je is en welke variant het beste bij jouw manier van reizen past.

Download ook de GVB app

De gratis GVB app (voor iOS en Android) is dé OV app voor reizen in Amsterdam en de rest van Nederland. Je onmisbare reis Gappie voor in het openbaar vervoer.

 • Koop in de app je Flex reisproduct
 • Eenvoudig en snel je reis plannen: typen of swipen
 • Altijd de actuele vertrektijden bij de hand
 • Ontvang een Seintje bij verstoringen of een omleiding
 • Koop je toegangskaartje voor musea en attracties
 • Zie vooraf hoe druk het is in een voertuig
 • Je reiskosten inzien en je GVB Flex reisproduct beheren via MijnGVB

Nu de app downloaden!